fbpx

#shapeyourstory – Lotte

Je weet het van tevoren: de maand december, het wordt een hel!! Alle verleidingen en alle lekkernijen die bij de welbekende feestdagen horen. Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw passeren in één maand de revue, je moet je er maar doorheen zien te worstelen. En dan wil je ook nog afvallen….
Sorry, laten we bij het begin beginnen.

Wie ben ik?
Ik ben Lotte Philipse en ik ben 21 lentes jong. Momenteel studeer ik leraar Nederlands op de HAN in Nijmegen, werk ik volle weekenden bij de Intertoys in Nijmegen en sport ik ook nog eens 5 dagen in de week, waarvan één dag met mijn lieftallige personal trainer Martijn.

Soms denk ik zelf wel eens: ‘Hoe krijg ik het allemaal in één week voor elkaar?’

Vergis je niet! Al dit bovenstaande doe ik met veel plezier. De opleiding is helemaal mijn ding en het sporten doet mij erg goed. Het brengt mijn energielevel naar een nieuw niveau en maakt het mogelijk dat ik al deze activiteiten in één week kan blijven doen.

 

Hoe het begon…

In juni ben ik al begonnen met een eerste traject personal training met Martijn bij Pulles Personal Training. Enthousiast begon ik eraan.

Het begin in juni was moeizaam, maar ik deed mijn uiterste best. Ik sportte 2 tot 3 keer per week met veel pijn en moeite, had enorm veel moeite om van al het lekkere en ongezonde eten af te blijven en wilde ook nog eens liever op de bank liggen dan iets nuttigs doen voor school. Dit moest absoluut veranderen!

Martijn en ik maakten afspraken, maar voor mij was het moeizaam deze na te streven. De discipline was ver te zoeken, het lag ergens ver onder het nulpunt bevroren in een flink blok ijs. Een behoorlijke opgave om deze dus uit het ijs te halen.

Nadat ik na 4 weken besefte dat ik 105 kilo woog en daarbij dus 5 kilo was aangekomen sinds we begonnen zijn, heb ik het roer omgegooid. Martijn stelde een voedingsschema op en sinds die dag heb ik mij er streng aan gehouden. Het resultaat: 8 kilo kwijt in 5 weken.

 

Tegenslag hoort erbij
Toen kwam de tegenslag: de breuk in mijn relatie van 2,5 jaar. Veel gedachten en gevoelens vlogen door mijn hoofd en ik had geen grip meer op mijn eetpatroon.

De eerste week kon ik amper eten en ben ik 3 kilo afgevallen. Vervolgens 2 weken vreetbuien en overal schijt aan hebben. Ik ben toen 2 kilo aangekomen.

Wat deed ik in die periode?
Ik dacht aan mezelf. Ik ben op vakantie geweest naar Canada waar familie van mij woont. Mijn allergrootste droom kwam uit! Ik heb genoten, gelachen, gehuild en vooral beseft. Ik realiseerde me dat ik een lange tijd niet mezelf was en wat ik mezelf had aangedaan door zo zwaar te worden. De eerste stap naar een beter leven was weer gezet!

Hoe het was
Vroeger was ik slank, in de zin van 75 kilo en mega gelukkig met mijn mooie strakke lichaam. Ik werkte als 16-jarige veel weekenden in de horeca, waar ik veel moest lopen. Omdat ik zoveel liep kon ik ook meer eten. Ideaal als liefhebber van lekker eten. Daarbij vind ik ook echt alles lekker! Groente, vlees, aardappelen, je maakt me overal blij mee.

Zelfs toen mijn vader ziek werd, ik was toen 16 jaar, kon ik blijven eten en kon ik toegeven aan mijn eetbuien zonder aan te komen. Ook danste ik nog eens 2 keer per week.

Toen ik 18 jaar was overleed mijn vader aan de gevolgen van kanker. Een uitzaaiing van de kanker die hij had toen ik 16 jaar was. De vreetbuien kwamen elke dag en ik gaf er ook dagelijks aan toe. Door al deze emoties moest ik helaas stoppen met werken om mij zo goed mogelijk op mijn school te kunnen concentreren. Het lopen tijdens mijn werk werd minder en met dansen was ik gestopt toen ik 17 jaar was. Kortom, geen beweging en een enorme emotie-eter…Je raadt het al.

In 2 jaar ben ik 25 kilo aangekomen door emotie eten. Ook at ik wat ik lekker vond en interesseerde het mij niks dat mensen zeiden dat ik dikker werd. Mijn vader was overleden en dat is al erg genoeg, was vaak de gedachte die door mijn hoofd schoot. Ik ging gewoon door.

Klaar met de kilo’s!!
Nu, anno 2018, ben ik helemaal klaar met dit lichaam dat ‘niet van mij is’. Tuurlijk is het mijn lichaam en zeul ik elke dag alle kilo’s met mij mee, maar die kilo’s zijn gekomen door al deze gebeurtenissen.

Deze maand begin ik met een nieuw traject bij Pulles Personal Training onder begeleiding van Martijn. Ik zal ook nog eens hulp krijgen van Mental Coach Celeste. Vol goede moed ga ik de komende zeven maanden tegemoet.

Elke maand een blog

Hoe het de komende tijd met mij gaat en wat mijn valkuilen, tegenslagen en goede momenten zijn, kunnen jullie lezen in mijn blogs. Elke maand zal er een nieuwe blog. verschijnen

Ik hoop hiermee mensen te kunnen inspireren en te motiveren om door te gaan met afvallen, hoe moeilijk het soms ook is

Tot snel!!

Liefs Lotte