fbpx

#shapeyourstory Lotte – januari 2019

Het nieuwe jaar!! Iedereen de beste wensen, ik wens jullie allemaal een goed, gezond en slank 2019 toe.

HIEP HIEP HOERA!! 22 jaar geworden!!


December

Nog even terugkomend op de maand december. De feestdagen, de verleidingen. Ik heb ze niet weten te weerstaan, zo moeilijk. Ik heb er eerlijk gezegd ook helemaal niet mijn best voor gedaan. Leve de lol en lekker eten wat ik wil.

Ik heb dan wel enorm genoten van alle feestdagen in december. Lekker eten met Kerst, de bijbehorende wijntjes en de oliebollen met Oudjaarsavond. Het hoorde er dit jaar allemaal bij voor mij. Ik heb er helaas geen seconde spijt van. Helaas, omdat ik mij eigenlijk diep zou moeten schamen voor mijn eetpatroon in december. Toch vind ik soms dat de lol en het genieten voorop gaat, want je leeft immers maar één keer.

Januari

Toen kwam januari en waar voor jullie de maand meteen goed kan beginnen, ben ik 2 januari eerst jarig. 22 lentes mocht ik er op de teller bijtellen. En ook daar heb ik enorm van genoten.

Het grote nadeel van al dat genieten, is na de maand op de weegschaal gaan staan. Daar zijn ze weer hoor, mijn grootste vijand, de kilo’s. Toch drong mij tussen al dat genieten één groot besef door. Volgend jaar ga ik net zo hard genieten, maar met minder eten, minder alcohol en minder kilo’s aan mijn lijf.

In een paar dagen ben ik volledig tot mezelf gekomen, ik heb enorm veel nagedacht. Hoe ga ik dit aanpakken? Met al die verleidingen en al die discipline die er nog altijd niet helemaal is. Hoe ga ik de motivatie krijgen?

Nou het volgende lijstje geeft mij enorm veel motivatie (en ik hoop jullie ook):

  • De positieve, lieve en leuke reacties op mijn blog. Uiteindelijk wil ik jullie alleen maar kunnen vertellen dat ik ben afgevallen.
  • Foto’s van mezelf toen ik nog slank was. Super graag wil ik weer dat lichaam krijgen dat echt bij mij hoort.
  • In juli stralen op alle stranden! Met mijn mooie bikini lijf, afgetraind en vooral mooi slank. Niet te, want de enige “te” die toegestaan is, is tevreden.
  • Mijn lieve familie die mij laat genieten van het leven, maar ook mij enorm steunt en motiveert. Die mij enorm veel helpt zonder dat ik er soms om hoef te vragen.
  • Het gevoel van “IK KAN HET”.

Dit lijstje helpt mij als ik wil toegeven aan een eetbui.

Vandaag (7 januari) ben ik weer begonnen en meteen in een mindere week. Ja, wij vrouwen hebben er allemaal last van. En dan komen de eetbuien net iets sneller. Nou het is dus helemaal geen excuus om daaraan toe te geven, te wordt er totaal niet beter van! Dus ook in deze week van de maand kunnen we gewoon gezond eten en alle vreetbuien achter ons laten.

Ik heb vandaag het gevoel ervaren alles te kunnen overwinnen en te gaan overwinnen. Ik heb zin om morgen weer net zo enthousiast aan de slag te gaan met mijn schema. Ik heb zin om dit de rest van de maand nog vol te houden en te zien wat het resultaat is. Doen jullie mee?

Ik kan de kilo’s verslaan!! Tot volgende maand.

Liefs Lotte

ps. klik hier voor mijn eerste blog