fbpx

#shapeyourstory lotte – februari

Okee ik weet het, het is al half februari, maar toch nog een blog deze maand!

Na de maand december die enorm is tegengevallen, heb ik mij weer herpakt in januari. Ook zijn we naar dieperliggende oorzaken gaan zoeken. Met succes! We hebben een van de oorzaken gevonden!

Dit is ook gelijk waar ik deze blog over wil gaan praten. Het is niet alleen de discipline. Het ligt veel dieper dan dat. Zo kunnen emoties en gebeurtenissen van heel lang geleden nog meespelen in het heden. Bij mij waren het gebeurtenissen van wel 5 jaar geleden. Niet wetende dat dit nu nog voor emoties zorgt!

Ga eens terug voor jezelf. Zet alle gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar op een rijtje. Je zult ze niet allemaal even helder voor de geest halen, maar probeer een terug te gaan naar dat moment. Schrijf ook erbij welke emotie je ervaarde toen. Was het angst, stress, verdriet of vreugde en geluk?

Ga vervolgens eens bij jezelf na: op welke momenten heb ik de vreetbuien? Of op welke momenten kan een verantwoorde levensstijl mij niks meer interesseren? Welke emotie voel je op dat moment? Koppel dit dan eens aan je lijstje. Misschien ziet die gebeurtenis je nog steeds dwars of de emotie ervan.

Het werkt echt! Ik heb bijvoorbeeld al jaren stress of één ding in mijn leven. Mijn beste vriendin had dit in de gaten en is op een vrijdagavond even gekomen om erover te praten. Sterker nog, we hebben een oplossing gevonden. Daarna ben ik ziek geworden. ‘Huh?’, zul je denken? Ja ziek! Waarschijnlijk gedeeltelijk omdat het heerst, maar ook zeker omdat de stress verdween uit mijn lichaam.

Alles wat je lichamelijke voelt, werkt meestal samen met een mentale factor. Dus leg het eten eens even opzij en ga na wat er mentaal allemaal dwars kan zitten. Los datgene op of praat erover. Hoe moeilijk of confronterend het ook is. Laat die emotie eruit! Het is belangrijk en je krijgt er nog een betere vertrouwensband door met de mensen om je heen. Zelfs als ze even schrikken. Weer een ding minder om je zorgen over te maken.

Ik ben benieuwd naar jullie confrontaties en ontdekkingen. Wat heeft het voor je gedaan? Deel ze met mij en wie weet heb ik nog wel een nuttige tip!

Succes!

Liefs

Lotte